EXCLUSIV | Matei Constantin, tânăr actor: „Nu aș fi crezut la 16 ani că o să ajung să lucrez la un proiect precum Atletico Textila”

08 07. 2024, 14:17

Matei Constantin este un tânăr actor care s-a alăturat echipei de la serialul Atletico Textila, ce urmează revină cu un nou sezon pe micile ecrane. Tânărul ne-a vorbit, în interviul de mai jos, cum a fost primit în echipa serialului, dar și cum se simte la filmări.

Matei Constantin, actor în Atletico Textila: „La început am fost destul de crispat”

Ai visat vreodată când erai mic să devii fotbalist? Sau ai fost dintotdeauna atras de teatru și artă?

Provin dintr-o familie în care teatrul și arta au fost prezente permanent. Cumva cred că au făcut parte din viața mea mereu. Nu știu dacă mi-am dorit vreodată să fiu fotbalist. Sunt foarte pasionat de fotbal și de sport, în general. O mare parte din copilăria mea s-a învârtit în jurul sportului, respectiv tenisul – de aceea, a fost cumva neașteptat faptul că eventual am ales să mă duc înspre un domeniu artistic.

Este debutul tău în televiziune. Cum este să treci de la scena de teatru, în fața camerelor de filmat?

Este o trecere care se face simțită, într-adevăr. La început am fost, cum era de așteptat, destul de crispat, dar ușor-ușor m-am relaxat și pot spune că, în timp, m-am obișnuit.

Cum a fost să te alături unei distribuții deja cunoscute de public? Cum ai fost primit de către colegi?

Am avut norocul ca pe majoritatea să îi știu de la alte proiecte la care am mai luat parte, dar oricum, toată lumea a fost foarte ok și primitoare.

„Textul e “sfânt””

Ce ne poți spune despre personajul tău? Cum l-ai descrie în câteva cuvinte?

Cred că prima impresie pe care o face un băiat de tipul lui Junior este acaparată de o așa-zisă aroganță a lui, dar consider că în spatele grandomaniei care îl caracterizează, se ascunde un băiat care vrea să demonstreze multe, chit că uneori îi iese, alteori nu :).

Ai avut ocazia să improvizezi de-a lungul filmărilor sau ai urmat scenariul cu strictețe?

Venind în mare parte dintr-un background de teatru unde textul e “sfânt”, să improvizez nu a fost primul meu impuls. Dar cum am zis și mai devreme, ușor-ușor te obișnuiești și când începi să te simți confortabil, cumva și “improvizația” vine de la sine.

Ce actori, din țară și din afară, te inspiră?

Nu cred că aș putea să aleg vreodată singular un actor care să mă inspire, îi admir pe toți cei care au ales sau aleg această meserie, pentru că știu munca pe care o presupune.

Ce mesaj ți-ai transmite ție, cel de la 16 ani, dacă ai putea?

⁠Mi-aș transmite să continui să îmi fac treaba cât mai bine, pentru a ajunge tot aici. Nu cred că aș fi crezut la 16 ani că o să ajung să lucrez la un proiect precum Atletico, cu o echipă de oameni atât de profesioniști și dedicați.

Foto: PR Pro TV